3 دقیقه
خودروهای برقی چینی: نیروی تحولآفرین در بازار جهانی خودرو
در گفتوگویی اخیر در فستیوال ایدههای آسپن، مدیرعامل فورد، جیم فارلی، هشدار قابل توجهی به صنعت خودروسازی داد و بر پیشرفت چشمگیر خودروهای برقی چینی تأکید کرد. فارلی که در یک سال گذشته چندین بار به چین سفر کرده است، تجربیات خود را «الهامبخش» توصیف کرد و به سرعت و مقیاس بیسابقه نوآوری خودروسازان چینی اشاره داشت.
تکنولوژی و نوآوری؛ خودروسازان چینی پیشتازان عرصه
فارلی بیان کرد که اکنون حدود ۷۰ درصد از کل خودروهای برقی جهان در چین تولید میشوند و این امر بر برتری چین در تولید خودروهای برقی تأکید دارد. او به ویژه از سطح پیشرفته فناوریهای داخل خودرو در برندهای چینی شگفتزده شد. شرکتهایی مانند هوآوی و شیائومی در این صنعت نقش کلیدی دارند و خودروهایی را عرضه میکنند که اکوسیستم دیجیتال آنها به طور یکپارچه با خودرو ادغام شده است؛ رانندگان میتوانند به تمام زندگی دیجیتال خود به صورت خودکار دسترسی پیدا کنند، بدون اینکه نیاز به همگامسازی دستی تلفن هوشمند باشد.
اگرچه خودروسازانی همچون فورد نیز پیشرفتهای قابلتوجهی داشتهاند، اما فارلی اذعان کرد که خودروهای برقی چینی استاندارد بالاتری در زمینه سیستم سرگرمی، اتصال فناوری و تجربه کاربری دارند. همچنین شرکتهای برجسته فناوری مانند گوگل و اپل عموماً وارد خودروسازی نشدهاند که این موضوع برتری بیشتری به رقبای چینی داده است.
کیفیت تولید، طراحی و مقرونبهصرفه بودن
فارلی اشاره کرد که خودروهای برقی چینی نه تنها از نظر فناوری پیشرفته هستند، بلکه کیفیت ساخت بسیار بالایی نیز دارند و از نظر قیمت رقابتی و مقرون به صرفه هستند. معمولاً مدلهای چینی امکانات ممتاز را با قیمتی کمتر از نمونههای غربی عرضه میکنند.
نمونه برجسته آن شاسیبلند برقی شیائومی YU7 است که به تازگی معرفی شده است. این مدل با قیمت پایه حدود ۳۵ هزار دلار، به عنوان گزینهای مقرونبهصرفه و پرقدرت در برابر تسلا مدل Y مطرح شده که ۳۶,۷۶۰ دلار قیمت دارد. YU7 پس از عرضه موفق SU7 از شیائومی به بازار آمده است؛ مدلی که به خاطر عملکرد، طراحی و فناوری کاربرمحور خود ستایش شده است.
رقابت بازار و افق آینده
فارلی تأکید دارد که رقابت با خودروهای برقی چینی صرفاً به فناوری محدود نمیشود، بلکه رقابتی جهانی بر سر آینده صنعت خودروسازی است. وی هشدار داد اگر خودروسازان سنتی بهسرعت خود را با این تغییرات هماهنگ نکنند، از رقبا عقب خواهند ماند.
فارلی پیشتر نیز برندهای چینی را تحسین کرده و شیائومی را «غول صنعتی» با محبوبیت و تأثیرگذاری قابل توجه توصیف کرده است که حتی با خودروسازان سنتی رقابت میکند یا از آنها پیشی میگیرد. او خود به عنوان مدیرعامل فورد از مدل SU7 شیائومی استفاده میکند که بیانگر کیفیت و نوآوری خودروهای برقی چینی است.
با سرعت گرفتن انقلاب وسایل نقلیه برقی، جهان با دقت پیشرفت خودروهای برقی چینی را در زمینه طراحی، عملکرد، اتصال و قیمتگذاری پیگیری میکند. این روند باعث شده تا خودروسازان جهانی برای نوآوری بیشتر تحت فشار قرار بگیرند و آینده بازار خودرو را شکل دهند.
.avif)
نظرات