گام بعدی در فناوری باتری های حالت جامد خودروهای برقی | دینگ نیوز – اخبار فوری مبتنی بر هوش مصنوعی در حوزه فناوری، خودرو، اقتصاد، دانش و...
گام بعدی در فناوری باتری های حالت جامد خودروهای برقی

گام بعدی در فناوری باتری های حالت جامد خودروهای برقی

۱۴۰۴-۰۴-۰۷
0 نظرات امیررضا حاتمی

3 دقیقه

پیشرفت جدید در فناوری خودروهای برقی

باتری‌های حالت جامد مدت‌هاست که به عنوان آینده خودروهای برقی (EV) شناخته می‌شوند و پیشرفت‌های چشمگیری نسبت به باتری‌های لیتیم آهن فسفات (LFP) و نیکل منگنز کبالت (NMC) وعده می‌دهند. در حالی که رانندگان و کارشناسان صنعتی منتظر روزی هستند که این فناوری جدید جایگزین فناوری‌های فعلی شود، هنوز تحول اساسی رخ نداده است. با این حال، خودروسازان بزرگ جهان به دنبال توسعه خودروهای برقی با بُرد طولانی‌تر و عملکرد بالاتر هستند و هدف دارند خودروهایی تولید کنند که بتوانند با یک بار شارژ مسافتی بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر بپیمایند.

آینده‌نگری BMW: پیشگام در باتری‌های حالت جامد

بی‌ام‌و در زمینه توسعه باتری حالت جامد پیشرو است و به تازگی آزمایش‌های میدانی نسخه نمونه اولیه i7 را در مونیخ آغاز کرده است. این مدل ویژه از سلول‌های حالت جامد ساخته شده توسط شرکت آمریکایی Solid Power استفاده می‌کند که الکترولیت‌های پیشرفته مبتنی بر سولفید دارند. این باتری‌ها چگالی انرژی بالاتر، شارژ سریع‌تر، ایمنی بیشتر و عمر طولانی‌تر نسبت به باتری‌های لیتیوم یونی رایج ارائه می‌دهند. پیش‌بینی می‌شود این سلول‌های نوین تا ابتدای دهه ۲۰۳۰ در مدل‌های آینده «Neue Klasse» بی‌ام‌و به تولید انبوه برسند.

ویژگی‌های فنی و مزیت‌های طراحی

باتری‌های حالت جامد تنها به افزایش برد محدود نمی‌شوند. این باتری‌ها علاوه بر سبکی و ابعاد جمع و جورتر، به طراحان امکان می‌دهند معماری‌های جدید و نوآورانه‌تری برای خودروهای برقی ارائه دهند. ضمن آنکه، ایمنی بیشتر به دلیل کاهش ریسک داغ شدن، این فناوری را برای خودروهای برقی لوکس جذاب‌تر می‌سازد.

مرسدس-بنز و Factorial Energy: بازتعریف عملکرد خودروهای برقی لوکس

مرسدس-بنز نیز با همکاری شرکت Factorial Energy به حوزه باتری‌های حالت جامد وارد شده است. این خودروساز معتبر امسال آزمایش سدان لوکس EQS مجهز به فناوری جدید باتری را آغاز کرد. به گفته «اوه کلر» رئیس توسعه باتری مرسدس، پک جدید باتری نسبت به نمونه‌های فعلی، ۲۵ درصد انرژی بیشتری ذخیره می‌کند. این ارتقا در وزن، حجم و ایمنی، نه تنها برد حرکت خودرو را افزایش می‌دهد بلکه بر فلسفه طراحی محصولات مرسدس نیز تاثیر خواهد گذاشت.

استلانتیس، تویوتا و نیسان: حرکت جهانی به سوی عرضه تجاری باتری حالت جامد

گروه استلانتیس (Stellantis) که مالک برندهایی مانند جیپ، پژو و کرایسلر است، با همکاری Factorial Energy در پی آغاز آزمایش‌های گسترده باتری حالت جامد در سال ۲۰۲۶ است. خانم «آن لالیرو» معاون تحقیقات فناوری، این فناوری را راهنمای اصلی شیمی باتری برای گروه دانست؛ چرا که انتخاب بین برد فوق‌العاده بالا یا کاهش مواد مصرفی و هزینه‌ها را به خودروسازان می‌دهد و به کاهش آسیب زیست‌محیطی نیز کمک می‌کند.

در ژاپن، دو غول خودروسازی تویوتا و نیسان نیز برنامه دارند تا پیش از پایان دهه جاری، خودروهای برقی مجهز به باتری حالت جامد را به بازار عرضه کنند. تویوتا تولید را از سال ۲۰۲۷ آغاز خواهد کرد و نیسان نیز قصد دارد تا ۲۰۲۸ خودروهای برقی جدید خود را وارد بازار کند. هرچند چالش‌های اخیر در این شرکت‌ها ممکن است بر زمان‌بندی تاثیر بگذارد، اما تعهد نیسان به آینده حمل‌ونقل پاک پابرجا باقی مانده است.

جمع‌بندی: رقابت خودروسازان برای برد بیشتر خودروهای برقی

با سرمایه‌گذاری گسترده شرکت‌هایی مانند بی‌ام‌و، نیسان، مرسدس-بنز و استلانتیس در تحقیق و توسعه باتری حالت جامد، بازار جهانی خودروهای برقی در آستانه یک تحول بزرگ قرار دارد. دستیابی به برد طولانی‌تر، کارآیی بالاتر، ایمنی افزوده و طراحی‌های نوین، این شرکت‌ها را پیشگام حرکت به سوی آینده‌ای پایدارتر خواهد کرد. علاقه‌مندان به خودروهای برقی می‌توانند منتظر نسل جدیدی از خودروها با عملکرد و برد بی‌سابقه باشند که صنعت خودرو را به سمت آینده‌ای سبز و پیشرفته هدایت می‌کند.

من امیررضا هستم؛ ماشین‌باز حرفه‌ای! عاشق بررسی خودروهای روز دنیا و نوشتن از تجربه‌ی رانندگی با اونام. هر چی درباره ماشین‌ها بدونم، اینجا براتون می‌نویسم.

نظرات

ارسال نظر